Modermælkserstatning

Kartoffel-gulerodsmos (4 mdr.)

kartoffelgulerod

Der er ikke noget smart og fanzy over denne grøntsagsmos. Til gengæld af det en af de typer, som ligger en super god bund, og som samtidig kan varieres med lidt krydderier, varieres i tekstur eller tilsættes kød eller fisk, når børnene bliver 6 måneder.

Ingredienser: 

(1 portion)

1-2 stk. kartofler

1 gulerod

1/2 dl. kogevand, modermælk eller modermælkserstatning (hvis du anvender pulver modermælkserstatning, så tilsæt det antal skeer, som svarer til vandmængden)*

1 tsk. olie eller smør

Tilberedning: 

Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i en gryde med vand. Det tager ca. 10-12 minutter afhængig af hvor store stykker, at du har skåret dem i. Hæld vandet fra i en lille skål. Mos grøntsagerne med en gaffel eller anvend en stavblender afhængig af hvor gammel dit barn er, og derfor hvor meget tekstur din mos skal have. Tilsæt kogevand, modermælk eller modermælkserstatning for en mere flydende konsistens. Tilsæt til sidst olie eller smør.

*Hvis dette er en af din babys første typer mos, så tilsæt modermælk eller modermælkserstatning, for at sikre en optimal næring for dit barn. Hvis dit barn derimod er oppe og få 3-4 måltider om dagen, udover modermælk eller modermælkserstatning, så tilsæt kogevand, så du sikrer en så stor variation i smag som mulig.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Modermælkserstatning