Ratatouille (fra 6 mdr.)

Comfort food i den brune kaliber (fra 6 mdr.)

kyllingkartofler

Denne ret er en tidsrøver. Den er heller ikke super pæn. Og den har ikke et smart navn.

Til gengæld smager den så godt, at det næsten er ligegyldigt. Den er desuden en sikker vinder hos både voksne og børn, og er næsten et must på comfort food-listen her i efteråret.

Kylling med kartofler og brun sovs.

Shit!, hvor farmor-agtigt!

Tilføjer man tilmed lidt agurkesalat, så bliver det ikke mere “momset”.

Trods dette så kommer opskriften på min version her.

Intet gik til spilde. Så i vores målestok så er denne ret passende til to sultne voksne, en sulten toårig og en sulten 9 mdrs., som fik retten moset med en gaffel.

Ingredienser til kyllingen: 

1 hel kylling

1 citron

4 lauerbærblade

1 løg

Salt og peber

700 g. kartofler

2 spsk. olie

Salt og peber og sukker

Lidt kulør

Maizena sovsejævner

Tilberedning:

Skær citronen og løget i kvarte og kog kyllingen i en gryde med løg, citron, lauerbærblade, salt og peber i ca. 1 time til kødet er helt gennemstegt*. Gem kogevandet**.

Tænd ovnen på 200 grader.

Imens kyllingen koger, skrælles og koges kartoflerne, til de er lige akkurat møre. Gem kogevandet!

Server enten kartoflerne som de er, eller skær dem i mindre stykker og bland dem med lidt olie, salt og peber og eventuelt andre krydderier og sæt dem i ovnen. Ønsker du at varme kyllingen yderligere, så kan du lægge denne ind til kartoflerne.

Imens kartoflerne og kyllingen hygger sig i ovnen, laves sovsen. Jeg er absolut ikke sovse-kyndig, så min sovs laves på kogevandet fra kyllingen og kartoflerne, Maizena sovsejævner, salt, peber, sukker og lidt kulør. Er du knivskarp til sovs, så lav din egen version. Omend jeg lover dig, at denne her smager som om den rent faktisk var usund.

Server med syltede mormorting til eller bare som den er.


*Tidsbesparende tip: Hvis man ønsker at spare tid, så kan man koge kyllingen aftenen forinden. Den passer sig selv i gryden, så du kan godt slappe af i sofaen imens. Opbevar efterfølgende kyllingen på køl.

**Børnevenlig eller voksenpæn: Jeg valgte her at lade kyllingen køle af, så jeg kunne pille kødet af efterfølgende. Dette gjorde det nemmere for børnene at spise. Alternativt kan man lade kødet sidde på benene og blot skære den ud i stykker ved bordet.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ratatouille (fra 6 mdr.)