Aftengrød (fra 4 mdr.)

Vuggestuevenlig fødselsdag

foedselsdagsfejring

I mange vuggestuer og børnehaver er der regler for sukkerindtaget. Nødvendige regler hvad enten de dikterer en nul-tolerance, en grå zone eller en ”giv los”-attitude. De, reglerne, er nemlig med til at sætte dagsordenen for, hvad vi kan medbringe, når vores unger bl.a. har fødselsdag.

I vores vuggestue skal vi begrænse sukkerindtaget og helst helt undgå det. Fair nok. Den er jeg helt med på.

Det gør dog samtidig, at min kreativitet kommer en smule på overarbejde, når jeg på små to måneder skal diske noget hyggeligt op til ungernes morgensamling på deres respektive fødselsdage. Min ene søn fyldte nemlig to år i oktober. Min anden fyldte et år i lørdags.

Jeg kunne vælge at droppe at give dem noget med. Det er jo ikke et krav. Men så igen. Det er også lidt hyggeligt, at de kan være med til at have ejerskab over en del af deres dag. Det er om ikke andet, det jeg fortæller mig selv, når jeg forsøger at aflevere to unger og en sirligt arrangeret omgang fødselsdagshygge klokken alt-for-tidligt, og desperat forsøger at ignorere det faktum, at ingen af ungerne forstår alt det palaver.

Jeg kunne godt vælge at bage boller (måske endda disse) eller en nissekage, nu hvor det er december? I vores vuggestue er de dog vant til dejligt hjemmebag, da deres søde køkkendame laver den slags hver dag. Det ville derfor ikke rigtigt være noget specielt.

Derfor har jeg været en flittig bruger af Pinterist. Og Google. Og alt muligt andet som har kunne give mig lidt ideer til sjove kreative ting, som kunne give drengenes fødselsdagsfejring et ekstra pift.

Til min yngste søns fødselsdag endte jeg ud med ovenstående (billede). Kræmmerhuse (købt) dyppet i chokolade og derefter kokos. De blev fyldt med vindruer inden aflevering. Desuden mandariner med sukkerøjne (købt online) og mund (lavet med glasur). Bonus: Jeg lavede det hele på tyve minutter igår aftes, og skulle derfor “kun” spekulere på at få dem i nogenlunde stand til vuggeren her til morgen.

Til fødselsdagen i oktober endte jeg med dette (nedenstående). Også vildt lækkert, meeen med den ulempe, at jeg måtte lave det hele om morgenen, for at sikre at det ikke blev brunt inden aflevering.

Frugtpizza og bananslikkepinde (dyppet i chokolade) og drysset med glimmer og skovsyre. 

Frugtpizza og bananslikkepinde (dyppet i chokolade) og drysset med glimmer og skovsyre.

Der er et hav af gode ideer at hente på bl.a. Pinterist.

Jeg har samlet nogle af dem her.

Måske de kan bruges som indspark til andre til en (næsten) sukkerfri fødselsdag.

collage

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aftengrød (fra 4 mdr.)