Morgenmadsboller (fra 9 mdr.)

Flerkornsgrød (fra 7 mdr.)

flerkornsgroed

Så er det vist på tide med endnu en mos til de helt små. Eller næsten helt små.

Jeg har nemlig denne gang kastet mig ud i en flerkornsgrød og selvom vi (måske?) forsøger at være sunde og spise fiberrigt og groft, så har de helt små 4-6 måneders maver ikke helt så godt af det. De er nemlig ikke helt klar til at optage næringen fra alle de grove hele kerner og det kan altså give problemer med maven.

Derfor har jeg lavet en flerkornsgrød som er mættende, men uden de alt for hårde-mod-maven-gryn. Så kan også de syv måneder gamle være med. Hvis du er startet med at give overgangskost allerede fra fire måneder, så kan du godt forsøge dig med denne grød, men hold øje med dit barn (og bleerne).

Ingredienser:

(En stor portion)

1 spsk. havregryn

1 spsk. boghvedegryn

1 spsk. hirseflager

2 dl. vand (brug eventuelt mælk, hvis dit barn er over 1 år)

1 tsk. fedtstof

Evt. modermælk eller modermælkserstatning

Evt. frugt til at søde?*

Tilberedning:

Hæld alle de tørre ingredienser i en gryde og tilsæt vandet. Varm op under omrøring.

Lad grøden koge i nogle få minutter under omrøring til den opnå den rigtige konsistens.

Tilsæt fedtstof og eventuelt modermælk eller modermælkserstatning inden servering.

 


*Jeg har valgt at tage en håndfuld vindruer og blende dem til en lidt finere konsistens, for derefter at putte dem i grøden for ekstra sødme og smag. Det var en succes. Du kan også godt vælge at koge grøden op med en halv banan skåret i skiver, lidt revet æble eller pære eller en halv blomme. C-vitamin i grøden er altid en god idé for at sørge for optimal optagelsen af jernet.

Hvis overskuddet er til det kan du selvfølgelig også lave en frugtmos (måske denne?), fryse ned og tage en lille frugtsmos-terning op, som samtidig sørger for en spiselig temperatur med det samme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgenmadsboller (fra 9 mdr.)