Krydret grøntsagsperle (fra 6 mdr.)

Pragtfulde pirogger (fra ca. 8 mdr.)

pirog

En pirog er en perfekt snack til ungerne. Nem at pakke i madpakken. Nem at give til køreturen. Og nem at bruge som en lækker frokosttreat.

Nem at lave er den dog måske ikke lige. Jeg fik god hjælp fra min ældste i køkkenet og det kan virkelig anbefales. Ikke nok med at chancen for at de vil spise det efterfølgende stiger. De lærer og smager også.

Disse pirogger sikrer desuden ungerne en ordentlig omgang fuldkorn og protein og en masse grøntsager uden rynkede næser.

Man kan selvfølgelig lave sin pirog som man vel.

Her er vores version, som ungerne herhjemme er glade for.

Ingredienser: 

(14 store stykker)

Brødet: 

3 dl. skummetmælk

25 gram gær

2 gulerødder

1 tsk. salt

200 gram hvedemel med fuldkorn

300 gram hvedemel

Tomatsauce: (køb eventuelt en færdiglavet tomatsauce, hvis du vil spare tid)

1 løg (mellem størrelse)

1 fed hvidløg

1 stor håndfuld basilikum

250 gram cherrytomater

Andre ingredienser: 

1 stort kyllingebryst

100 gram majs (hvis du anvender dåsemajs, så giv dem lige et skyl vand inden)

150 gram mozzarellaost

1 æg

 

Tilberedning: 

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Start med at lave dejen til piroggen.

Lun mælken, og rør gæren ud heri. Tilsæt salt og rør sammen. Skræl gulerødderne og riv dem fint. Tilsæt dem til blandingen. Tilsæt melet lidt af gangen, imens du ælter dejen godt igennem (jeg brugte en maskine, men de gode gamle hænder kan også bruges). Stil dejen et lunt sted og lad den hæve tildækket i 30 minutter.

Imens dejen hæver kan du lave kyllingen. Sæt en gryde over med vand og kog kyllingebrystet i ca. 20-25 minutter. Afhængig af dit barns alder, så kan du eventuelt blende kyllingebrystet efterfølgende, så du undgår store kyllingestykker i piroggen.

Lav også tomatsaucen imens dejen hæver. Smid løg, hvidløg, basilikum og tomater i en miniblender og blend det til en ensartet salsa. Varm en pande op med lidt olie, og lad det små-simre her i 5-10 minutter under omrøring.

Når brødet har hævet, drysser du lidt mel på dit bord. Lav en lang pølse af dejen og skær den ud i 14-15 stykker afhængig af hvor store, at du ønsker dine pirogger. Rul hvert stykke ud til en cirkel med en kagerulle. Fordel lidt tomatsauce, kylling, majs og ost på den ene halvdel af dejen. Fold den anden halvdel ind over fyldet, og brug en gaffel til at prikke hele vejen rundt i samlingerne, så ikke fyldet ryger ud under bagningen.

Når alle piroggerne er lavet, pensles de med sammenpisket æg og bages midt i ovnen i ca. 12 minutter til de er let gyldne.

parog

 

 

 

 

2 kommentarer

 • Christine

  Kan man bruge hakket kød i stedet og i så fald, hvor meget?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Majbritt

   Du kan sagtens bruge hakket kød i stedet. Ville nok sige at du skulle bruge ca. 1 lille spsk. i hver pirog, hvilket må være omkring 150-200 gram hakket kød (det er et gæt dog). Håber det bliver godt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krydret grøntsagsperle (fra 6 mdr.)