Vagabondmos (fra 6 mdr.)

Sommerwok (fra 6 mdr.)

wok1

Så kom sommeren, og for os har det betydet, at hele dagen er brugt i haven med gynger, sand, leg, bare tæer i græsset, og selvfølgelig udendørsspisning.

Da dagen igår stod på årets første grill, så måtte dagen idag betyde sommerwok. Den består for os af nedenstående. En lækker og grøntsagsrig ret. Min yngste elsker den, ligesom os voksne. Min ældste på 2,5 år er lidt mere skeptisk, og får derfor en halv tallerken med nudler i kokossovs og en halv med grøntsager. Dem kan han så få lov at prøve at smage, imens han mæsker sig i nudlerne.

Jeg har iøvrigt angivet at retten er fra 6 måneder. Hvis dit barn er helt ny på mos, så vent en lille måned med denne smagsrige omgang. Men herefter er det dig frit for at blende den til en grøntsagsrig mos med kylling, som i øvrigt er fryseegnet.

wok

Ingredienser: 

(2 voksne og 2 børn OG en rest til dagen efter)

250 gram broccoli i små buketter

200 gram gulerødder

2 fed hvidløg

5 cm ingefær (ca. 3 gram)

1 bundt forårsløg

1 rød peberfrugt

2 tsk. rød karry

2 dåser kokosmælk

650 gram kylling

3 tsk. soya

Olie til stegning

wok3

Tilberedning: 

Start med at ordne alle grøntsagerne; Skræl gulerødderne og skær dem i små tynde skiver. Pres hvidløget. Hak ingefær fint. Fordel broccolien i små buketter. Og skær peberfrugten i tynde strimler. Hak til sidst kyllingen i små tynde stykker.

Opvarm en wok eller sauterpande med lidt olie og lynsteg hvidløg og ingefær i et minut på højt blus. Tilsæt nu kyllingen. Sænk varmen en smule og lad kyllingen stege indtil den er lige akkurat gennemstegt. Tag kyllingen af panden.

Tilsæt eventuelt lidt mere olie og steg gulerødderne i to minutter. Tilsæt de restende grøntsager og lad stege yderligere to minutter. Tilsæt kokosmælk og rød karry og lad simre i fem minutter. Tilsæt til sidst soya og smag sovsen til.

Afslutningsvis tilsættes kyllingen og retten kan nu serveres med nudler, ris eller bare groft brød. Hvis wok-retten skal gives til en helt lille en i husstanden, så blend den og tilsæt olie og modermælkserstatning eller modermælk for at få energiniveauet op.

wok2

2 kommentarer

 • Lisbeth

  Mon det er pulver eller paste, når du skriver rød karry?? Og hvor mon det købes? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Majbritt

   Kære Lisbeth,
   Det er paste, som i dette tilfælde var købt i den lokale Dagli´Brugsen 🙂
   God fornøjelse og undskyld det sene svar.
   mvh
   Majbritt

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vagabondmos (fra 6 mdr.)