Pasta-himmel (6)-9 mdr.)

Kylling i fad (fra 6 mdr.)

Herhjemme knuselsker vi kombinationen af efterår og sol. Det giver os mulighed for at kunne lade ungerne lege udenfor i flere timer uden at skulle iføre dem flere lag, end både de og vi magter.

Årstiden gør desuden, at vi kan kaste os ud i efterårsretter, som suppe, chili con carne og den her herlighed: Kylling i fad med kartofler. Nem mad, som kan spises af alle mand omkring bordet og som tilmed kan bruges i madpakkerne dagen efter. Optimalt!

Og inden du kommenterer, at din 6 måneders næppe kan tygge sig igennem et kyllingelår, så fortvivl ikke. Det ville mine børn heller ikke kunne. Kyllingekødet og kartoflerne kan dog blendes eller findeles og så har du mad til de yngste også.

Ingredienser: 

900 gram kyllingebryst/lår

2 æg

80 gram rasp

500 gram alm. kartofler

300 gram sød kartoffel

2 spsk. olie

Salt og peber

Krydderier efter eget valg (jeg brugte kun frisk timian)

Tilberedning: 

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Fordel dem i en bradepande med bagepapir. Hæld olie, krydderirer og salt og peber ud over.

Pisk æggene sammen og hæld dem i en tallerken eller skål. Hæld rasp i en anden skål. Dyp kyllingen i æg og herefter rasp. Læg kyllingestykkerne ovenpå kartoflerne i bradepanden og sæt det hele i ovnen i 35-40 minutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta-himmel (6)-9 mdr.)